Εκτύπωση

3ο Λύκειο Μυτιλήνης

12/5/2015

2015-04-28 12.10.13Δελτίο τύπου

Πριν λίγες μέρες επιστρέψαμε από το Παρίσι, όπου παρακολουθήσαμε ένα πενθήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης στις νέες τεχνολογίες και τη χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πρόγραμμα με τίτλο: « e?learning in the classroom», περιελάμβανε εκμάθηση του λογισμικού moodle, με το οποίο ένας εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει μια εικονική τάξη, να αναπτύξει τα μαθήματά του, να συμπεριλάβει τους μαθητές του, οι οποίοι μπορούν να έχουν σχετική ανάδραση μέσω του υπολογιστή, να εργαστούν μόνοι τους ή κατά ομάδες, να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και τέλος να απαντήσουν σε ερωτήσεις αξιολόγησης.

Είναι ένα σύγχρονο λογισμικό δημιουργίας ηλεκτρονικής τάξης (e-class), το οποίο χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και σχολεία σε όλο τον κόσμο, προωθώντας την εκπαίδευση τόσο στο γνωστικό αντικείμενο όσο και στην χρήση της τεχνολογίας των υπολογιστών.

Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν με την εκμάθηση κατασκευής ιστοσελίδας με τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού Weebly, με το οποίο μπορεί καθένας να δημιουργήσει εύκολα τη δική του ιστοσελίδα.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης, Καπιωτάς Μιχαήλ και Χατζηπαρασκευάς Ευριπίδης, υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις  του HallePajol στο Παρίσι και πραγματοποιήθηκε από το Itc-InternationalEU, που έχει την έδρα του στην Πράγα της Τσεχίας.

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά τέσσερις Έλληνες εκπαιδευτικοί, τρείς Ρουμάνοι και επτά Τούρκοι.

Από την ομάδα του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης, ετοιμάζεται ημερίδα διάχυσης του αποτελέσματος και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του ίδιου ή και άλλων σχολείων μετά τη λήξη των εξετάσεων μέσα στον Ιούνιο.