Εκτύπωση

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π & Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ                        Μυτιλήνη 6/10/2016

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

       3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ                          

                                                                                              

Ταχ.Δ/νση              : Στρ. Μυριβήλη 106

Ταχ.κώδικας           : 81100

Τηλέφωνο              : 22510 28124                                          

TELEFAX                 : 22510 28124

e-mail                      : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δικτυακός τόπος    : http://3lyk-mytil.les.sch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα αντιπροσωπία από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης ταξίδεψε από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου   μέχρι την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, μια άλλη πύλη εισόδου για πρόσφυγες και μετανάστες, για να συμμετάσχει σε συνάντηση σχολείων από όλη την Ευρώπη με αντικείμενο το προσφυγικό ζήτημα.

Τη συνάντηση οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας σε συνεργασία με το Comitato 3 Ottobre και είχε τον τίτλο “Europe begins at Lampedusa”. Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο που έγινε στην περιοχή στις 3 Οκτωβρίου 2013 και στοίχισε τη ζωή σε 368 ανθρώπους, μαθητές του σχολείου εργάστηκαν πάνω στο προσφυγικό ζήτημα και τα αποτελέσματα των εργασιών τους αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα που είχε οριστεί από τους διοργανωτές.

Η τετραμελής αντιπροσωπία που πήρε μέρος στη συνάντηση αυτή αποτελούνταν από τις καθηγήτριες Παυλακέλλη Σταυρούλα και Καριώτου Γιώτα και τους μαθητές Χαχάλιο Μιχάλη και Ψωμαδέλλη Μαρία. Η παρουσία του σχολείου αλλά και οι εργασίες και το υλικό που κατέθεσαν οι μαθητές μας στη συνάντηση έκαναν εντύπωση και σχολιάστηκαν απολύτως θετικά από τους συμμετέχοντες, ήταν δε και μια ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν πολλοί το πώς βιώνουμε στο νησί μας αυτό το πρόβλημα. Κατά την παραμονή τους εκεί οι μαθητές συμμετείχαν σε διάφορες εργασίες που είχαν προγραμματιστεί όπως ενημερώθηκαν από το ιταλικό λιμενικό για τον τρόπο και την οργάνωση της διάσωσης προσφύγων , παρακολούθησαν το συνέδριο “ Historytelling, Now” που διοργάνωσε η RAI, συμμετείχαν στην πορεία και στο μνημόσυνο που έγινε στο μνημείο για τους νεκρούς του ναυαγίου κ. α. Σημαντικό επίσης ήταν το ότι δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γνωριστούν με άλλους συνομηλίκους τους από άλλες χώρες της Ευρώπης, να ανταλλάξουν απόψεις, να δημιουργήσουν φιλίες.

 

Ο Διευθυντής   

Χατζηπαρασκευάς Ευριπίδης