Εκτύπωση

Κατεβάστε από εδώ την παρουσίαση της ενημέρωσης προς τους γονείς των μαθητών του σχολείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π & Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ                         Μυτιλήνη   14/2/2013

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

       3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ                          

                                                                                             Αριθμ.πρωτ:   98

Ταχ.Δ/νση              : Στρ Μυριβήλη 106

Ταχ.κώδικας           : 81100

Τηλέφωνο              : 22510 28124                                          

TELEFAX                : 22510 28124

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δικτυακός τόπος     : http://3lyk-mytil.les.sch.gr

                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         

Σε αίθουσα του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11-2-2013 το απόγευμα ενημερωτική συνάντηση γονέων των μαθητών του Σχολείου με θέμα: «Ασφάλεια και εθισμός στο διαδίκτυο».

Εισήγηση για το θέμα της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που περικλείει η αλόγιστη χρήση του Internet αλλά και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, πραγματοποίησε ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Ευριπίδης Χατζηπαρασκευάς, που έχει την ειδικότητα του καθηγητή πληροφορικής, έχει επιμορφωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ?Αριάδνη? και είναι εθελοντής Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013.

Oυπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κ. Παναγιώτης Τσουκαρέλλης κατέθεσε την εμπειρία του από περιπτώσεις και καθημερινά γεγονότα εξάρτησης από τον Η/Υ και εθισμού στο διαδίκτυο, που μπορεί να αφορούν την κάθε οικογένεια.

Η συζήτηση με τους γονείς των μαθητών κράτησε αρκετή ώρα και αφού ακούστηκαν και οι δικές τους εμπειρίες, δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την προστασία των παιδιών από τις παγίδες που κρύβει η χρήση του διαδικτύου.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με μικρή παρέμβαση από την καθηγήτρια πληροφορικής του Σχολείου κα Λαμπρινή Τσακμάκη, για το σεισμικό κίνδυνο και τους τρόπους προφύλαξης από το σεισμό στο σπίτι και στο σχολείο.

Το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, πρόκειται να διοργανώσει μια σειρά ομιλιών και συζητήσεων με τους γονείς των μαθητών, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό του τόπου μας, αλλά και με την πρόσκληση ειδικών επιστημόνων από άλλες περιοχές, με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών στις σχέσεις με τους εφήβους και την αντιμετώπιση των κοινωνικών και άλλων προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την οικονομική κρίση.

                                                                                                                                   Ο Διευθυντής

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΙΩΤΑΣ

Φυσικός-Περιβ. Χαρτ/φος-Msc