Εκτύπωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Μυτιλήνη, 12 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συγχαίρουμε θερμά το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Αλέξανδρο Κουτσαντώνη, τους εκπαιδευτικούς Ευστράτιο Βαλάκο (ΠΕ0401) και Ραλλού Σπανέλλη (ΠΕ0401), καθώς και την ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, για τη δημιουργία έκθεσης-παρουσίασης (exhibition), με θέμα «Τα χρώματα της φύσης». Η εργασία πραγματεύεται την παρασκευή φυτικών βαφών και τη δοκιμασία της αντοχής τους στο χρόνο, μια ιδέα απόλυτα συμβατή, τόσο με το αντικείμενο της Χημείας και της φυσιογνωσίας, όσο και με την εκπαίδευση που στοχεύει στη δημιουργία σκεπτόμενων πολιτών με σεβασμό στα προϊόντα της φύσης και πίστη στην αξία της αειφορίας. Η εν λόγω ομάδα, η οποία αποτελείται από τους μαθητές (Α΄ και Β΄ Γυμνασίου) Ευσταθία Μάντζαρη, Βικτώρια Χατζηχαραλάμπους, Ευσταθία Χατζηχαραλάμπους, Βασιλική Βλουτέλλη, Ειρήνη Στέργου, Δανάη Βασιλείου και Μιχαήλ Δεληγιάννης, έλαβε μέρος στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC 2013, αλλά και στον αντίστοιχο Διαγωνισμό ACALC, όπου ξεχώρισε για την πρωτοτυπία της και κατέκτησε επάξια την πρώτη θέση στην κατηγορία της Χημείας.

Στον ίδιο διαγωνισμό, ωστόσο, συμμετείχε και μια τετραμελής ομάδα της Γ΄ Γυμνασίου, αποτελούμενη από τους μαθητές Θεοδώρα Πρωτούλη, Αναστασία Αϊβαλιώτου, Αθανάσιο Κουγιουμτζόγλου και Αναστασία Τσαχιρίδη, η οποία, κατόπιν προετοιμασίας από τον εκπαιδευτικό ΠΕ03 Βρουβάκη Ιωάννη, κατάφερε να κάνει μια άριστη εμφάνιση στο προφορικό διαγωνιστικό κομμάτι σε λογικούς και μαθηματικούς γρίφους.

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος κρίθηκε από τους συμμετέχοντες και η παρουσίαση του «Icaromenippus 3D» (εκπαιδευτικού δορυφόρου CanSat) της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, η οποία δικαίως -πέρα από τα κολακευτικά σχόλια και το θαυμασμό- απέσπασε και έπαινο. Μάλιστα, θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι ζητήθηκε από την ομάδα να επαναλάβει την παρουσίαση για δεύτερη φορά, καθώς η συγκεκριμένη δημιουργία των μαθητών είναι ήδη ευρέως γνωστή μέσα από διεθνούς φήμης διαγωνισμούς και διακρίσεις.

Συγχαίρουμε το Διευθυντή της σχολικής μονάδας Μιχάλη Καπιωτά, τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Γεώργιο Κοντέλλη και την ομάδα εργασίας των μαθητών που με ζήλο και φαντασία δούλεψαν για την επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος, εντάσσοντας τη δημιουργικότητα μέσα στη σχολική πραγματικότητα. Ειδικότερα, η ομάδα εργασίας του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης αποτελείται από τους μαθητές Ηλία Θεοδωρίδη, ΗλίαΨυρούκη, Γιάννης Μυρσινιά, Ευστράτιο Μακρή, Μυρσίνη Σβώρου, Γιώργο Χατζέλλη και Ευστράτιο Τσιρτσή,ενώ, για τις ανάγκες του συνεδρίου, στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν μόνο οι τρεις πρώτοι μαθητές, οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια ολόκληρη την ομάδα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society), ενώ αποτελεί πόλο έλξης για κορυφαίους επιστήμονες και πλήθος μαθητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ευχή όλων μας είναι τα παιδιά μας να αποτελούν πάντα τους πιο άξιους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και του τόπου μας, στοχεύοντας πάντοτε στη γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, τη συνεργατική μάθηση και την ανταλλαγή εμπειριών.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ   Δ/ΝΤΡΙΑ

Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

Φωτογραφίες από την παρουσίαση των μαθητών