Εκτύπωση

Πρώτο  βραβείο Υλοποίησης σε επίπεδο Λυκείων στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού ΔΑΦΝΗ

     Την Τρίτη 15/6/2021 και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση  απονομής  βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ΔΑΦΝΗ (Δίκτυο Αειφόρων Νήσων)

<<Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξηΔΑΦΝΗς >>.

      Στον διαγωνισμό κάθε ομάδα υπέβαλε πρόταση επιλέγοντας έναν από τους τέσσερις βασικούς τομείς : ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης ήταν η καινοτομία και η δυνατότητα υλοποίησης. Η βράβευση έγινε σε δύο επίπεδα ,Λυκείων – Γυμνασίων, και σε δύο κατηγορίες , βραβείο καινοτομίας – βραβείο υλοποίησης.

     Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 28 σχολεία , 52 καθηγητές , 231 μαθητές , 21 νησιωτικοί Δήμοι. Το σχολείο μας συμμετείχε στον τομέα ΕΝΕΡΓΕΙΑ με την πρόταση : ‘Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος σχολικών κτιρίων μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκών’ και απέσπασε το πρώτο βραβείο Υλοποίησης.

      Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε από τον Γενάρη του 2021 υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις .  Στην πρώτη φάση υπεβλήθησαν οι προτάσεις και έγινε αξιολόγηση από την επιστημονική ομάδα του Δάφνη  για την πρόκριση στη δεύτερη φάση , στην οποία το σχολείο μας διακρίθηκε με πολύ καλή βαθμολογία. Στην δεύτερη φάση, η ομάδα του σχολείου μας ήρθε σε επαφή με το Δήμο για συνεργασία, βελτίωση και προοπτική υλοποίησης της πρότασης . Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου μας κ. Ευστράτιος Τζιμής υποδέχθηκε με θέρμη την πρότασή μας, και όρισε ως εκπροσώπους του Δήμου για συνεργασία με την ομάδα μας, τους άξιους επιστήμονες του Δήμου, κ. Μακρή Δέσποινα, Μηχανολόγο μηχανικό και κ. Αποστολέλλη Νικόλαο ,Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, η βοήθεια των οποίων ήταν ουσιαστική και καθοριστική. Τους ευχαριστούμε όλους και τους συγχαίρουμε καθώς η ευγένεια και η προθυμίας τους, ενέπνευσαν τους μαθητές μας.

      Το πρώτο βραβείο που απέσπασε το σχολείο μας , εκτός από την επιβράβευση της πολύμηνης προσπάθειας, έχει και οικονομικό αντίκρισμα , καθώς σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η πρότασή μας ,που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Υλοποίησης, θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το Δάφνη και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης. Στην περίπτωσή μας πρόκειται για την εγκατάσταση φωτοβολταΐκών στοιχείων  και έξυπνων συστημάτων φωτισμού, σε 14 σχολεία Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας,  για παραγωγή ηλιακής ενέργειας περίπου ίση με τις ενεργειακές ανάγκες του εκάστοτε κτιρίου, τα οποία ο Δήμος μας είχε ήδη αναβαθμίσει ενεργειακά .

Κόστος έργου:  109.000 Ευρώ.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ τάξης

Καρλαγάνη Μαρια ,Κοκιούσης Θεολογος ,Μαυρογιώργης Μιχαήλ, Μιλούκα Εριφύλη, Πετρέλλη Έφη, Σπηλιωτοπουλου Ραφαηλία, Στεφάνου Αφροδίτη, Στρίγκος Μάριος, Τατάκη Ραφαέλα

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

Μιχαλάκης Απόστολος

Λαμπόγλου Παναγιώτα

 

Ev ve Ofis taşıma sektöründe lider olmak.Teknolojiyi takip ederek bunu müşteri menuniyeti amacı için kullanmak.Sektörde marka olmak. İstanbul evden eve nakliyat Misyonumuz sayesinde edindiğimiz müşteri memnuniyeti ve güven ile müşterilerimizin bizi tavsiye etmelerini sağlamak.