Σε διαγωνισμό κατασκευής πόστερ νανοτεχνολογίας συμμετείχαν μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης, εξερευνώντας την απειροελάχιστη νανοκλίμακα.

Τρεις ομάδες μαθητών ασχολήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Εκπαίδευση και διά βίου κατάρτιση, NTSE Virtual Lab (Nano-Tech Science Education), με την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Κοντέλλη και την παρότρυνση του διευθυντή του Σχολείου, Μιχάλη Καπιωτά, αλλά και την υποστήριξη από τον υποδιευθυντή, Ευριπίδη Χατζηπαρασκευά, και όλου του Συλλόγου των Καθηγητών.

 

 

Οι δύο από αυτές υπέβαλαν τελικά τα πόστερ που είχαν φτιάξει. Η πρώτη είναι η ομάδα των Μαριλένα Μπουγουλιά και Κωνσταντίνου Βάσσου τής Α΄ λυκείου, με την εργασία «Nano-microchips». Η εργασία των παιδιών είναι και μία από τις έξι επικρατέστερες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο συνέδριο APMAS (International Advances in Applied Physics and Materials Science Congress), που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Απριλίου στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου και θα γίνει η τελική ευρωπαϊκή κατάταξη. Η δεύτερη ομάδα είναι των μαθητών Ελπίδας Μαρινάκη τής Α΄ λυκείου, Χριστίνας Κατσακούλη τής Α΄ λυκείου και Γρηγόρη Γιασσά τής Β΄ λυκείου, που εντυπωσίασε επίσης με το πόστερ της «Reusing Underminished Energy».