Εκτύπωση

DSCN2220Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων   « Από παιδί …πολίτης » και « Αγώνες: δράση και θέαμα» που πραγματοποιήθηκαν από μαθητές της Β λυκείου και υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σκορδά Μιχάλη, υλοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από 22/4/2015 έως 26/4/2015.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/4/2015 αποτέλεσε μία πολυδιάστατη εμπειρία που έφερε τους μαθητές σε επαφή με το βασίλειο των φυτών και των

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη - Εθνική Γλυπτοθήκη, Άλσος Στρατού, στο Γουδί όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, στο οποίο με την βοήθεια της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας παρουσιάστηκαν στο φυσικό τους μέγεθος τα μνημειακά έργα του Γκρέκο.

Την Πέμπτη 23/4/2015 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι μαθητές θαύμασαν τα ευρήματα από τις πλαγιές του βράχου της Ακρόπολης, καθώς και από τον οικισμό που αναπτύχθηκε στις υπώρειες του λόφου, σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Επίσης οι μαθητές που είχαν συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά τα 2 εκθέματα που αποτέλεσαν και την αφορμή –ερέθισμα για την έναρξη των προγραμμάτων. Ακολούθησε επίσκεψη στον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης. DSCN2246

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι μαθητές με μεγάλη χαρά παρακολούθησαν στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, σε ένα τρίωρο πρόγραμμα, την μουσικό - θεατρική παράσταση που δόθηκε από τους καλλιτέχνες Βασίλη Παπακωνσταντίνο και Χρήστο Θηβαίο. Αποτέλεσε για αυτούς  μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη ενέργεια και συγκίνηση..

Την Παρασκευή 24/4/2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής και είδαν από κοντά ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών οργάνων του περασμένου αιώνα. Παράλληλα θαύμασαν τα πρώτα τηλεσκόπια της Ελλάδας και το τηλεσκόπιο 16εκ. το οποίο βρίσκεται εδώ και 150 έτη κάτω από το θόλο-σύμβολο του κτηρίου Σίνα. Είχαν την δυνατότητα της νυχτερινής παρατήρησης με το τηλεσκόπιο Δωρίδη του Αττικού ουρανού. 

Το Σάββατο 25/4/2015 οι μαθητές επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου. Πρώτα αντίκρισαν τα προπύλαια, που η κατασκευή τους ανάγεται στους μυκηναϊκούς χρόνους. Στη συνέχεια παρατήρησαν τον ναό του Ασκληπιού. Ιδιαίτερα στάθηκαν στο θέατρο της Επιδαύρου που είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο από όλα τα αρχαία θέατρα. Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ποια ήταν η αρχιτεκτονική των αρχαίων θεάτρων –ποια τα μέρη ενός αρχαίου θεάτρουDSCN2234

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Ναύπλιο. Επισκέφτηκαν το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, το Παλαμήδι,ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη και αποτέλεσε τόπο φυλάκισης του Θ. Κολοκοτρώνη, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Αρχηγός εκδρομής ορίστηκε η κ Μανιάτη Ελένη και συνοδός στην εκδρομή ο κ Σκορδάς Μιχάλης.