Εκτύπωση

ΘΕΜΑ:25ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου2015                    και 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2015

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει:

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Γενικού Λυκείου ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:

Και στις δύο φάσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής Γενικού Λυκείου 2015 οι μαθητές θα διαγωνιστούν -όπως και στο παρελθόν- τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη μετρήσεων, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Γενικού Λυκείου καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης (στο πλαίσιο της σχολικής ύλης) των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής, αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους Έλληνες μαθητές.

Οι πέντε μαθητές, που θα επιλεγούν μετά τη δεύτερη φάση για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015, θα προετοιμαστούν με εντατικό ρυθμό στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάρκεια της προετοιμασίας είναι περίπου μία εβδομάδα (μεταξύ των Πανελλήνιων Εξετάσεων και των Διεθνών Ολυμπιάδων). Την προετοιμασία των μαθητών αναλαμβάνουν και πραγματοποιούν εθελοντικά οι υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργαστηρίου. Η πλήρης και αδιάλειπτη συμμετοχή των υποψηφίων στην προετοιμασία αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιακή Ομάδα.