Εκτύπωση

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος - Προκήρυξη

http://www.smokefreegreece.gr/

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2015

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  1. Γενικά
  2. Ηλικιακές ομάδες- Αντικείμενο του διαγωνισμού
  3. Υποβολή των έργων
  4. Διαδικασία αξιολόγησης
  5. Παρουσίαση- Βραβεία
  6. Στοιχεία επικοινωνίας
  7. Δήλωση συμμετοχής

1. Γενικά

Στο πλαίσιο του προγράμματος HEARTII, διοργανώνεται ο τρίτος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα τους που προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά όσον αφορά στο κάπνισμα.

2. Ηλικιακές ομάδες- Αντικείμενο του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές, οι οποίοι φοιτούν στις Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στις A’, B’ και Γ’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα τύπου κόμικς με θέμα «Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω». Το κάθε κωμικογράφημα θα μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες εικόνες, συνοδευόμενες ή όχι από κείμενο. Η μέγιστη έκταση του κάθε έργου έχει οριστεί σε μία σελίδα μεγέθους Α4 (21 x 29,7 cm). Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα διάφορες τεχνικές σχεδίου, φωτογραφίας κ.λπ. ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους.

3. Υποβολή των έργων

Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 25η Νοεμβρίου 2015. Τα έργα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο pdf στο emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Το email θα πρέπει να έχει ως θέμα «Για τον 3ο ΠΜΔΕΚ» και να επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής κάθε συμμετέχοντα σε ψηφιακή μορφή, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη. Τέλος, είναι σκόπιμο να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα ώστε το αρχείο pdf να μην υπερβαίνει σε μέγεθος τα 5 MB.

Οι μαθητές θα πρέπει να φροντίσουν για τη διαφύλαξη των πρωτότυπων έργων τους, τα οποία ενδέχεται να τους ζητηθούν σε περίπτωση βράβευσης ή περαιτέρω αξιοποίησής τους σε εκστρατείες για τον έλεγχο του καπνίσματος.

4. Διαδικασία αξιολόγησης

Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από κριτική επιτροπή του συνεδρίου.

5. Παρουσίαση- Βραβεία

Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για τους νικητές από σχολεία εντός Αττικής, υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη της μετακίνησής τους προς και από το χώρο του Συνεδρίου (κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς).

Για τους νικητές από σχολεία εκτός Αττικής, υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και 1 διανυκτέρευσης (εφόσον είναι αναγκαίο), ώστε να παρουσιάσουν το έργο τους και να παραστούν στην απονομή των βραβείων. Ειδικότερα για τις ομαδικές συμμετοχές, ο μέγιστος αριθμός μαθητών για τους οποίους μπορούν να καλυφθούν μεταφορικά και διαμονή δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις.

Τα βραβεία θα είναι τρία για την Α’ βάθμια εκπαίδευση (Ε’ και Στ’ τάξεις) και τρία για τη Β’ βάθμια εκπαίδευση (Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου).

1η θέση:               Έπαινος, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usbstick) και δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται έπαινος, usbstick και δωροεπιταγή ύψους 100 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δωροεπιταγές ανά ομάδα δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 500 ευρώ σε αξία (για παράδειγμα, αν κερδίσει μια ομάδα με 10 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μια δωροεπιταγή ύψους 50 ευρώ —σύνολο 500 ευρώ).

2η θέση:               Έπαινος, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usbstick) και δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ. Ειδικά για τις ομαδικές συμμετοχές προβλέπεται έπαινος, usbstick και δωροεπιταγή ύψους 50 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δωροεπιταγές ανά ομάδα δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 250 ευρώ σε αξία (για παράδειγμα, αν κερδίσει μια ομάδα με 10 άτομα, το κάθε μέλος θα λάβει μια δωροεπιταγή ύψους 25 ευρώ-σύνολο 250 ευρώ).

3η θέση:               Έπαινος και αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usbstick) για κάθε νικητή.

Όλα τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

6. Στοιχεία επικοινωνίας

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, κα Σουμελίδου, τηλ. επικοινωνίας 210 64 70 056, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 


  1. Δήλωση συμμετοχής μαθητή

Στοιχεία μαθητή

Όνομα:         ……………………………………………………………………………………………………………………………

Επώνυμο:    ……………………………………………………………………………………………………………………………

Ημερομηνία γεννήσεως:     ………………………………………………………

Τάξη:     ………………………………………………………     Τμήμα:     ……………………………………………………

Τίτλος έργου:

Στοιχεία υπεύθυνου εκπαιδευτικού

Όνομα:                  ……………………………………………………………………………………………………………………………

Επώνυμο:              ……………………………………………………………………………………………………………………………

Ειδικότητα:           ………………………………………………………

Τηλέφωνο:            ………………………………………………………

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:     ……………………………………………………………………………

Στοιχεία σχολείου

Σχολείο:                 ……………………………………………………………………………………………………………………………

Διεύθυνση:          ……………………………………………………………………………………………………………………………

Τηλέφωνο:           ………………………………………………………

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:     ……………………………………………………………………………

Δήλωση κηδεμόνα

Ο/η κάτωθι υπογεγραμμένος/-η ……………………………………………………………………………………….. δηλώνω ότι επιτρέπω στον/-η ………………………………………………………………………………., του οποίου έχω την κηδεμονία, να λάβει μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Ως εκ τούτου, επιτρέπω την παρουσίαση του έργου του, των στοιχείων του (ονοματεπώνυμο και σχολείο στο οποίο φοιτά) και του σχετικού με το διαγωνισμό υλικού σε όλα τα μέσα τα οποία σχετίζονται με το διαγωνισμό. Επιπλέον, δηλώνω ότι τα έργα του παραπάνω μαθητή αποτελούν πρωτότυπη εργασία και δεν περιλαμβάνουν υλικό το οποίο υπόκειται σε έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων. Αποδέχομαι δε, ότι αν υπάρχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η επιτροπή του διαγωνισμού δεν φέρει καμία ευθύνη και έχει το δικαίωμα αποκλεισμού της παρούσας συμμετοχής.

                                                                                                                                              Ο/η υπογράφων/-ουσα

………………………………………………

Συμπληρωματική δήλωση του μαθητή:

Θα επιθυμούσα τα έργα με τα οποία συμμετέχω στο διαγωνισμό να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε εκστρατείες ελέγχου του καπνίσματος στην Ελλάδα.

       
       
 

 

ΝΑΙ                                                                                                         ΟΧΙ