Εκτύπωση

Το CERN προσφέρει σε μαθητές Λυκείου από όλον τον κόσμο την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν ένα επιστημονικό πείραμα σε μια δέσμη σωματιδίων του CERN. Τι καλύτερο για την κατανόηση της φυσικής; Τρίτη χρονιά φέτος, ο διαγωνισμός «μια δέσμη για τα σχολεία» απευθύνεται σε ομάδες με τουλάχιστον 5 μαθητές, ηλικίας 16 ετών και άνω, με έναν τουλάχιστον ενήλικα υπεύθυνο ως «προπονητή». Δες περισσότερα για την δέσμη και τις εγκαταστάσεις στην διεύθυνση http://cern.ch/bl4s, και σκέψου ένα απλό δημιουργικό πείραμα.

Υπόβαλε την πρότασή σου έγγραφα μαζί με ένα μικρό video έως το τέλος Μαρτίου 2016. Οι προηγούμενοι νικητές έκαναν με την δέσμη ελέγχους σε web-κάμερες και σε κρυστάλλους που αναπτύχθηκαν στην τάξη ενώ άλλοι μελέτησαν τις διασπάσεις σωματιδίων και ερεύνησαν ακτίνες γ υψηλής ενέργειας. Τι μπορείς εσύ να ετοιμάσεις;

·  17 Νοεμβρίου 2015 – Αρχίζουν οι εγγραφές

 

Κάνε εγγραφή του ονόματος της ομάδας σου καθώς και των στοιχείων επικοινωνίας του προπονητή σου για να αρχίσεις να λαμβάνεις μηνύματα με πληροφορίες.

·  31 Μαρτίου 2016 – Τελική ημερομηνία υποβολής

 

Υπόβαλε την πρότασή σου με έως και 1000 λέξεις και ένα video 1 λεπτού (και τα δύο στα Αγγλικά) πριν τα μεσάνυχτα (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

·  Ιούνιος 2016 – Αναγγελία των νικητών

 

Το CERN ανακοινώνει έναν κατάλογο με τις 10 έως 20 ομάδες που ξεχωρίζουν, τις επικρατούσες ομάδες. Μία (ή πιθανά και δεύτερη) ομάδα από αυτές θα επισκεφθεί το CERN.

·  Σεπτέμβριος 2016 (κατά προτίμηση) – Οι νικητές πραγματοποιούν το πείραμά τους στο CERN

 

Η ακριβής ημερομηνία θα καθορισθεί με συνεννόηση μεταξύ της νικήτριας ομάδας (ή των νικητριών ομάδων) και του CERN.

Βραβεία: όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαιώσεις. Οι επικρατούσες ομάδες θα πάρουν ένα μπλουζάκι του διαγωνισμού για κάθε μέλος τους, ένα ανιχνευτή κοσμικών ακτίνων για το σχολείο τους και, για μερικές από αυτές, την ευκαιρία να επισκεφθούν κάποιο ερευνητικό κέντρο της περιοχής τους. Για την νικήτρια ομάδα (ή τις νικήτριες ομάδες), εννέα μέλη και έως δύο ενήλικες- προπονητές ανά ομάδα θα προσκληθούν στο CERN για 10 ημέρες (όλα τα έξοδα καλύπτονται από το CERN) για να εκτελέσουν τα πειράματα στην δέσμη.

Εγγράψου τώρα: http://cern.ch/bl4s

 

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Δες αυτό το video, διάβασε τις «συνηθισμένες ερωτήσεις» FAQ, ή έλα σε επαφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.-Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για διευκρινίσεις στα Ελληνικά έλα σε επαφή με τον Νίκο Τράκα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).