Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ως προσκεκλημένη της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδης Κράτσα, η ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε τον εκπαιδευτικό δορυφόρο «Ικαρομένιππο». Οι 10 μαθητές, ο καθηγητής τους Γιώργος Κοντέλλης και ο διευθυντής του Σχολείου, Σταύρος Ανδρεαδέλλης, η ίδια αποστολή που πέρυσι ταξίδεψε στη Νορβηγία δηλαδή, θα βρεθούν εκεί για να ανταλλάξουν με την αντιπρόεδρο σκέψεις, ιδέες και απόψεις, αλλά και να ενημερωθούν για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδικά μέσα στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εντυπωσιάστηκε από το έργο των παιδιών, που ως ομάδα εργάστηκαν πέρυσι με εντατικούς ρυθμούς και κατόρθωσαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους κ. Κοντέλλη, να κάνουν μια πετυχημένη εκτόξευση του «Ικαρομένιππου» πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Ο ίδιος ο κ. Κοντέλλης, άλλωστε, διακρίθηκε στο φετινό 8ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, που διοργάνωνε η Microsoft.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στις Βρυξέλλες, η οποία θα διαρκέσει τρεις μέρες, οι μαθητές και ο κ. Κοντέλλης θα φιλοξενηθούν από την κ. Κράτσα και θα ανταλλάξουν μαζί της ιδέες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας και θέλει να επιβραβεύσει την προσπάθεια και τη μεθοδική και συλλογική δουλειά της ομάδας.
«Είναι μεγάλη μας τιμή να μας καλεί η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που δείχνει πως αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάναμε και για αυτό την ευχαριστούμε πολύ», είπε στο «Ε» ο κ. Ανδρεαδέλλης. «Η τιμή βέβαια ανήκει στα παιδιά, για τη δουλειά που έκαναν και η οποία τελικά δικαιώνεται και αναγνωρίζεται απ? όλους.»