Translate us!  

Greek Bulgarian Dutch English French German Hungarian Italian Romanian Spanish
   

RSS feed  

   

Η 1η συνάντηση του προγράμματος έλαβε χώρα στην Μυτιλήνη μεταξύ 24 και 28 Νοεμβρίου 2014.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν μόνο εκπαιδευτικοί του προγράμματος.Σκοπός της συνάντησης ήταν η πρώτη γνωριμία από κοντά μεταξύ των συντονιστών και εκπαιδευτικών από κάθε σχολείο, καθώς και ο καθορισμός των πρώτων βημάτων του προγράμματος. Συζητήθηκε ο προγραμματισμός της πρώτης χρονιάς,  καθορίστηκε το αντικείμενο και οι ημερομηνίες της επόμενης συνάντησης στη Λιθουανία, καθώς και άλλα διαχειριστικά θέματα.

Επίσης έγινε συνάντηση με ειδικούς στον σχεδιασμό 3D εφαρμογών από το τοπικό Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ομάδα εκπαιδευτικών από τα τρία σχολεία, επισκέφτηκαν το εργαστήριο επεξεργασίας ψηφιακού βίντεο του τμήματος Πολιτισμικής Tεχνολογίας και Επικοινωνίας, όπου συζητήθηκαν τεχνικά θέματα του αντικειμένου του προγράμματος.

Τέλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των αντιπροσωπειών των άλλων σχολείων στη Μυτιλήνη, έγιναν επισκέψεις στο Μουσείο απολιθωμένου δάσους στο Σίγρι, στο λαογραφικό μουσείο της Αγιάσου, στο μουσείο Terriad και Θεοφίλου στη Βαριά, καθώς και στο ψηφιακό μουσείο Ιακωβίδη στα Χίδηρα.