Translate us!  

Greek Bulgarian Dutch English French German Hungarian Italian Romanian Spanish
   

RSS feed  

   

 

Βαθμός Προτεραιότητας :
 

Μυτιλήνη, 16 Νοεμβρίου 2015

Αριθμ. Πρωτ.: 5456

 
 
   


                                                                                                                             

                      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  

                  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ

                             ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                                                                                      

                                              -----                                                                                                        

              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                                                                         

                                  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                                                                                            

 

ΠΡΟΣ :

  1. 1)ΔΙ.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου
  2. 2)ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Βορείου Αιγαίου (μέσω των αντίστοιχων ΔΙ.Δ.Ε.)

 

ΚΟΙΝ.:

  1. 1)ΥΠΠΕΘ - Γενική Δ/νση Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης – Δ/νση Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Δ/θμιας Εκπ/σης

Τμήμα Α΄

  1. 2)Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (υπόψη κ. Καπετανίδη)

 

 

 

 

 

 

 

 

             ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ                                       

                                      ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

                             ΤΜΗΜΑ : Α΄ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                                      


                                             

                                                 

                  

Θέμα: «Ημερίδα Euroscola 17-03-2016: Διεξαγωγή διαγωνισμού για μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου για την ανάδειξη εκπροσώπων και την επιλογή συνοδών»

ΣΧΕΤ.:       

  1. 1)Η με αριθμ. πρωτ. 159257/Δ2/09-10-2015 εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ, με θέμα «Πρόγραμμα EUROSCOLA».
  2. 2)Η με αριθμ. πρωτ. 4509/12-10-2015 Απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, με θέμα «Ορισμός Υπευθύνου για το Πρόγραμμα Euroscola 2016».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA, στις 17 Μαρτίου 2016. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου καλείται να εκπροσωπηθεί από είκοσι τέσσερις (24) μαθητές και δύο (02) συνοδούς καθηγητές, από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Σάμου και Χίου.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Η επιδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κάθε άτομο, θα υπολογιστεί με βάση τη χιλιομετρική απόσταση και θα ανακοινωθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και αποσταλεί η κατάσταση με τους συμμετέχοντες μαθητές και συνοδούς καθηγητές στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφ. Αμαλίας 8, Αθήνα 10557, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

(Παρατήρηση: ενδεχομένως το ποσό της επιδότησης να μην καλύπτει το σύνολο του αναγκαίου ποσού μετάβασης έκαστου συμμετέχοντα αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων. Σε αυτήν την περίπτωση, οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση βαρύνει τους συμμετέχοντες).

Α) Διαδικασία επιλογής μαθητών

ΘΕΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών, με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;».

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/0042423726/Το-κοινοβούλιο-και-η-Συνθήκη-της-Λισαβόνας.html

Προετοιμασία:

α) Πριν από την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, με ευθύνη των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων, πρέπει να τεθεί εγκαίρως στη διάθεση των υποψήφιων μαθητών η παρούσα εγκύκλιος και το συνοδευτικό υλικό (βλ. σύνδεσμος προηγούμενης παραγράφου), έτσι ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να λάβουν μέρος και να προετοιμαστούν σχετικά.

β) Οι Διευθυντές και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων θα πρέπει, επίσης, να φροντίσουν για την ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων των μαθητών των αντίστοιχων τάξεων και να λάβουν τη σύμφωνη γνώμη αυτών, προκειμένου ο κάθε υποψήφιος να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

γ) Στη συνέχεια θα προχωρήσουν στη συλλογή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών (Αίτηση Μαθητή, Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα-Κηδεμόνα, φωτοαντίγραφα πτυχίων γλωσσομάθειας, φωτοαντίγραφα δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου).

Όροι-προϋποθέσεις συμμετοχής:

  1. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές των Β΄ και Γ΄ Τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει (ως επιλεγέντες) στο Πρόγραμμα EUROSCOLA κατά το παρελθόν.
  2. Ειδικότερα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών Λυκείων, η ηλικία δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 21ο έτος.
  3. Οι αλλοδαποί επιλεγέντες μαθητές που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, για να ταξιδέψουν.
  4. Για την τελική επιλογή των μαθητών, θα συνεκτιμηθούν τα παρακάτω κριτήρια:
    • Βαθμός της έκθεσης (βλ. ΘΕΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, σελ. 2), ο οποίος θα έχει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα (60%).
    • Η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας[1] που να αποδεικνύεται με πτυχίο. Θα προτιμώνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας (20%).

(Διευκρίνιση: Στις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι υποβάλλουν πτυχία και για τις δύο παραπάνω γλώσσες, για τη βαθμολογία θα ληφθεί υπόψη το υψηλότερο σε διαβάθμιση).

    • Η καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου, βάσει του γενικού μέσου όρου της προηγούμενης τάξης (20%).

           

Διαδικασία:

Οι Διευθυντές των Λυκείων, με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων, θα ορίσουν, κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 μέχρι Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, ένα συνεχές τρίωρο (3) στο ωρολόγιο πρόγραμμα για τη διενέργεια του γραπτού διαγωνισμού και θα είναι υπεύθυνοι για την αδιάβλητη διεξαγωγή του στα σχολεία τους. Παρακαλούμε θερμά η παραπάνω οδηγία να τηρηθεί πιστά από όλες τις σχολικές μονάδες που θα διενεργήσουν το διαγωνισμό δίχως καμία παρέκκλιση ή εξαίρεση.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα εφοδιάσουν τους μαθητές με κόλλες αναφοράς. Τονίζουμε ότι σε κάθε κόλλα θα πρέπει να υπάρχει η σφραγίδα των εξετάσεων, στην οποία θα αναγράφονται ευκρινώς η ονομασία και τα λοιπά στοιχεία του σχολείου.

Οι μαθητές θα αναγράψουν το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμό τους, την τάξη και το τμήμα στο οποίο φοιτούν και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο είναι εγχαραγμένο στη σχετική σφραγίδα, η οποία χρησιμοποιείται στις ενδοσχολικές εξετάσεις. Εάν οι μαθητές χρησιμοποιήσουν πρόχειρο, θα αναγράψουν το όνομά τους και θα το παραδώσουν στους επιτηρητές μαζί με το επίσημο γραπτό τους.

Οι επιτηρητές, αφού καλύψουν τα στοιχεία των μαθητών με την ειδική αυτοκόλλητη ταινία (που χρησιμοποιείται και στις Πανελλήνιες εξετάσεις), θα γράψουν κάτω από κάθε γραπτό το όνομά τους και θα το μονογράψουν.

Απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα:

Κατά την αποστολή στον Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου τα γραπτά δοκίμια θα πρέπει να συνοδεύονται από:

α) Το αντίγραφο της απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού (όπου θα αναγράφονται η ημερομηνία και ώρα[2] διενέργειας του Διαγωνισμού ΕΝΤΟΣ της σχολικής μονάδας και του διδακτικού ωραρίου,

β) Τα πλήρη στοιχεία της σχολικής μονάδας (ονομασία – διεύθυνση - τηλ. - faxe-mail επικοινωνίας),

γ) Τα αντίγραφα αποδεικτικών γνώσης ξένης γλώσσας (μετά από απλό έλεγχο ύπαρξης του πρωτοτύπου και υπογραφή από το Διευθυντή της εκάστοτε σχολικής μονάδας).

ε) Τις αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών και τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων-κηδεμόνων.[3]

στ) Τα φωτοαντίγραφα των Δελτίων Ταυτότητας ή Διαβατηρίων των μαθητών (ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ).

στ) Οι Διευθυντές θα πρέπει να συμπληρώσουν τον συνημμένο πίνακα, όπου θα αναγράφονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ), και να τον αποστείλουν στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης έντυπα (με σφραγίδα και υπογραφή Διευθυντή) μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά.

ζ) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ: Πάνω στο γραπτό του αντίστοιχου μαθητή επισυνάπτεται αντίγραφο της διάγνωσης του ΚΕΔΔΥ (με όλες τις σχετικές προτεινόμενες οδηγίες προς τον εκπαιδευτικό, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τη διόρθωση). Τόσο στο γραπτό, όσο και στη βεβαίωση θα πρέπει να είναι καλυμμένα τα στοιχεία του μαθητή.

Αξιολόγηση γραπτών και δικαιολογητικών γλωσσομάθειας:

Η αξιολόγηση των γραπτών και των πτυχίων γλωσσομάθειας (Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας) θα γίνει από Επιτροπή που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, ενώ για τα μέλη της Επιτροπής δεν προβλέπεται αποζημίωση, ούτε υπάρχει δυνατότητα κάλυψης εξόδων μετακίνησης.

Έκδοση αποτελεσμάτων και έγκριση μετακίνησης:

            Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, θα καταρτιστεί ενιαίος αξιολογικός πίνακας συμμετεχόντων. Σύμφωνα με την τελική σειρά κατάταξης (βάσει της συνολικής βαθμολογίας που θα συγκεντρώσουν), θα εκδοθεί σχετική Απόφαση Επιλογής των είκοσι τεσσάρων (24) πρωτευσάντων μαθητών. Η ανωτέρω Απόφαση θα αναρτηθεί στη Διαύγεια και θα αποσταλεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Ελλάδα, όπως και στις ΔΙ.Δ.Ε. και τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των επιλεγέντων και την κατάρτιση συγκεκριμένου προγράμματος μετακινήσεων από το πρακτορείο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης θα μεριμνήσει για την έγκριση μετακίνησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Δημοσιοποίηση στοιχείων:

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αξιολογικός πίνακας κατάταξης ΟΛΩΝ των συμμετεχόντων από το Βόρειο Αιγαίο θα αποσταλεί μόνο στους αρμόδιους Διευθυντές Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λέσβου, Χίου και Σάμου).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών αλλά και παιδαγωγικής ευαισθησίας προς όλους τους υποψηφίους μας (οι οποίοι βρίσκονται εν μέσω προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις), οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν θα προβούν σε ανάρτηση, τοιχοκόλληση ή κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων μαθητών σε τρίτους.

Β) Διαδικασία επιλογής συνοδών καθηγητών

           Η επιλογή των συνοδών καθηγητών θα πραγματοποιηθεί από την ίδια Επιτροπή, με βασικό κριτήριο τη γλωσσομάθεια (ΜΟΝΟ στην Αγγλική ή Γαλλική Γλώσσα, βάσει της με αριθμ. πρωτ. 159257/Δ2/09-10-2015 εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ καθώς και συνεκτίμηση παραγόντων, όπως π.χ. τις περιοχές από όπου προέρχονται οι επιλεγέντες μαθητές και τη δυνατότητα συνδυασμού των δρομολογίων, έτσι ώστε να ταξιδεύσουν με ασφάλεια όλα τα παιδιά).  

Προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομίσουν στο Διευθυντή της σχολικής μονάδας:

  • αίτηση εκπαιδευτικού (επισυνάπτεται),
  • υπεύθυνη δήλωση εκπαιδευτικού (επισυνάπτεται)
  • φωτοαντίγραφα αποδεικτικών γνώσης ξένης γλώσσας (μετά από απλό έλεγχο ύπαρξης του πρωτοτύπου και υπογραφή από το Διευθυντή της εκάστοτε σχολικής μονάδας),
  • φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου (ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ).

Όροι-προϋποθέσεις συμμετοχής:

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν (με οργανική, απόσπαση, διάθεση) στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν οι συμμετέχοντες μαθητές.
  2. Οι συνοδοί καθηγητές θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που θα αποδεικνύεται με πτυχίο (θα προτιμώνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας).
  3. Οι υποψήφιοι συνοδοί, προκειμένου να επιλεγούν, δε θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει (ως επιλεγέντες) στο Πρόγραμμα EUROSCOLA κατά το παρελθόν.
  4. Μετά την επιλογή τους θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή Επιλογής της καταλληλότερης προσφοράς από τα πρακτορεία (για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί σχετική προκήρυξη).
  5. Όσον αφορά στα οργανωτικά θέματα του ταξιδιού, την ευθύνη θα αναλάβουν οι συνοδοί καθηγητές, οι οποίοι θα εισπράξουν την επιταγή με τη συνολική χρηματική αποζημίωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε με την άφιξη τους στο Στρασβούργο, είτε με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά τους (βάσει των μέχρι σήμερα δεδομένων).

Γ) Θέματα σχετικά με τα πτυχία γλωσσομάθειας

(μαθητών και εκπαιδευτικών)

  1. 1)Συμμετοχές που δε συνοδεύονται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά γλωσσομάθειας θα κρίνονται αυτόματα άκυρες. Η κτήση και υποβολή πτυχίου γλωσσομάθειας αποτελεί όρο του Διαγωνισμού!
  2. 2)Στις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι υποβάλουν πτυχία και για τις δύο παραπάνω γλώσσες, θα ληφθεί υπόψη το υψηλότερο σε διαβάθμιση. (Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μεταξύ των κατόχων πτυχίο γλωσσομάθειας υψηλότερης βαθμίδας).
  3. 3)Δε γίνονται δεκτά πτυχία άλλων ξένων γλωσσών πλην της Αγγλικής και της Γαλλικής (καθώς αυτές θα είναι οι γλώσσες εργασίας της Ημερίδας Eurοscola).
  4. 4)Στις περιπτώσεις που ο υποψήφιος έχει πτυχίο γλωσσομάθειας το οποίο αποτελείται από επιμέρους πιστοποιητικά (π.χ. ξεχωριστά για Reading-Writing-Listening και Speaking, όπως το CITY & GUILDSCERTIFICATEINESOLINTERNATIONAL), αυτά να συνυποβάλλονται αθροιστικά. Η σωστή υποβολή των δικαιολογητικών αποτελεί ευθύνη του ίδιου του συμμετέχοντος.

Γ) Αποστολή ή κατάθεση γραπτών και δικαιολογητικών

(υποψήφιων μαθητών και εκπαιδευτικών)

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής ΟΛΩΝ των συμμετοχών, των δικαιολογητικών και των καταστάσεων από τις σχολικές μονάδες ορίζεται η 4η Δεκεμβρίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου) με ταχυμεταφορές (courier) ή ταχυδρομείο (συστημένο), στην ακόλουθη διεύθυνση:

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου

Ελευθερίου Βενιζέλου 26, 81132 Μυτιλήνη

(Υπόψη κας Χατζόγλου Βαρβάρας)

Τηλ. 2251048165

 

Ο φάκελος πρέπει να είναι ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΣ, να φέρει όλα τα διακριτικά του σχολείου (δηλ. σφραγίδες) και την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό EUROSCOLA 2016».

Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον αποστολέα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ: Οι συμμετοχές (γραπτά και δικαιολογητικά) μπορούν, επίσης, να κατατίθενται από εκπρόσωπο του σχολείου (Διευθυντή, εκπαιδευτικό ή λοιπό προσωπικό) στο Γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ που να φέρει όλα τα διακριτικά του σχολείου, με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό EUROSCOLA 2016». Στην περίπτωση αυτή, ο υπεύθυνος μεταφοράς του φακέλου θα πρέπει να παραδώσει το φάκελο ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ με όλα τα διακριτικά του σχολείου και να ζητήσει αριθμό πρωτοκόλλου.

Ανοιχτοί φάκελοι και φάκελοι δίχως τις σφραγίδες του σχολείου ΔΕΝ θα γίνουν ΔΕΚΤΟΙ!

Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 4η Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 14:00 μ.μ. δίχως καμία εξαίρεση!

Παρακαλούμε τους Διευθυντές να ενημερώνουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την αποστολή των γραπτών, δίνοντας συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποστολής και τον αριθμό των συμμετοχών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 22510-48165 ή να στέλνετε e-mail στα mail@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συνημμένα: 6 αρχεία

                                                                                                              Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ

                                                                                                       Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

                                                                                                                Αριστείδης Καλάργαλης

 


[1] Παρακαλούμε θερμά να μη στέλνονται αντίγραφα πτυχίων άλλων γλωσσών πλην των αναγραφόμενων στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας., δεδομένου ότι δε μπορούν να μοριοδοτηθούν βάσει των κανονισμών του Διαγωνισμού.

[2] Η ημερομηνία και ώρα θα πρέπει να είναι ΕΝΙΑΙΑ για όλους τους μαθητές της ίδιας σχολικής μονάδας.

[3] Στην περίπτωση αλλοδαπών μαθητών που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε., στην υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει, επίσης, να δηλώνεται από τους γονείς-κηδεμόνες ότι τα παιδιά διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, για να ταξιδέψουν.